Historisk racer kommer til Danmark
Denne 12,3 liters Opel Rennwagen fra 1914 vil køre opvisningsomgange i forbindelse med Copenhagen Historic Grand Prix i august.

Historisk racer kommer til Danmark

Oktaner og dækrøg er en uundværlig del af Copenhagen Historic Grand Prix 3.-5. august, og en 98 år gammel gigant-Opel med et motorvolumen på 12,3 liter bliver et af de mere seværdige slagnumre.


Bilen, der er fra dengang, da det krævede sin mand at køre bil, skal køre opvisningsomgange i løbet af Grand Prix-weekenden. På dansk grund har den tidligere deltaget i Fanøløbene, hvor tophastigheden på Fanøs sandstrand var - og hold nu fast - 189,2 km/t. Bag rattet sad Opels fabrikskører Carl Jørns.

I år er det tillige 150 år siden, at Adam Opel grundlagde den symaskine-virksomhed, der senere blev til en af Europas større bilfabrikker. Det markerer Opel bl.a. ved deltagelse af denne historiske racerbil, men også på anden vis: Den helt nye Astra OPC bliver således safety car, og Opel Ampera bliver banechefens køretøj.

Se også: Tag til Formel 1 i Fælledparken

Tilmeld dig BILEN.dk’s ugentlige Nyhedsbrev


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det her