Volvoen ringer selv efter hjælp
Den røde SOS-knap bruges ved ulykker. On Call-knappen når der f.eks. er brug for vejhjælp.

Volvoen ringer selv efter hjælp

Kører man galt i sin Volvo, kan bilen nu selv slå alarm.


Sikkerhedsapostlen over dem alle – Volvo – vil ikke vente på et fælleseuropæisk nødopkaldssystem, så nu har de iværksat deres eget.
On Call hedder Volvo-systemet. Det koster 24.000 kr. (benzinmotor) eller 34.000 kr. (diesel) og kan fås til alle nye modeller. Systemet aktiveres, når mindst en airbag eller en selestrammer bliver udløst, eller hvis en person i bilen aktiverer SOS-knappen. Da bilen er udstyret med en GPS-sporingsenhed, sender bilen en SMS til et Call Center, i dette tilfælde Falck Travel, der omgående skal etablere forbindelse til bilen.

Volvo On Call fungerer allerede nu i 14 lande. Det fælleseuropæiske nødopkaldssystem hedder eCall, og EU-Kommissionen vurderer, at systemet, når det er fuldt udbredt i samtlige EU-lande, vil kunne redde 2.500 liv om året – i Danmark vil det svare til cirka 30 færre trafikdræbte pr. år. I følge EU-Kommissionen vil systemet være klar i 2015, og meningen er, at det umiddelbart skal kunne implementeres med de eksisterende systemer, der findes til den tid.

Tilmeld dig BILEN.dk’s ugentlige Nyhedsbrev


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det her