Ny Mazda 6 - en stor letvægter
Stationcarudgaven af Mazda 6 bliver præsenteret på Paris Motor Show i slutningen af september.
Den nye Mazda 6 sedan har netop haft premiere på den internationale biludstilling i Moskva.
Den 4-dørs Mazda 6 er 11 cm længere end den nuværende - altså 487 cm lang. Det er en centimeter længere end den nuværende Ford Mondeo.
På pressefotos sørger producenterne oftest for at vise topmodellerne. Ergonomi og indretning ser dog heller ud til at fejle noget i den nye Mazda 6.
Langt det meste fra konceptmodellen Takeri synes at have overlevet - ros til japanerne for det.
En skønsom blanding af digitalt og analogt. Men hvidt og dermed - tilsyneladende - nemt at aflæse.
Forbedret aerodynamik er sammen med udstrakt brug af letvægtsmaterialer en af forklaringerne på, at Mazda kan holde vægten nede og dynamikken oppe.

Ny Mazda 6 - en stor letvægter

Den næste Mazda 6 slår til på tre vigtige punkter: Mere plads, mere dynamik og lavere brændstofforbrug.


Takeri hed Mazdas konceptmodel, som vi bl.a. kunne nyde synet af på biludstillingen i Genève i foråret. Alle vidste, at hér stod forløberen for den næste Mazda 6, og nu er vi ved at være der, for på den internationale biludstilling i Moskva, der åbner i dag, står den 4-dørs sedanudgave af 6eren. Og den er - heldigvis - ikke langt fra den spændende koncept-Takeri.

At Mazda 6 sedan står i Moskva i august, er en lille ha-ha-vi-kom-først-hilsen til Ford, der i slutningen af september præsenterer den nye Mondeo på Paris Motor Show. Konkurrencen er benhård, alle kneb gælder, så hvad Ford måtte løbe med af opmærksomhed i Paris, vil Mazda forsøge at stjæle tilbage med stationcarudgaven af den nye 6er, som de gemmer til Paris.

Men lige nu drejer det sig om sedanen - og hvad ved vi så om den?

Bilen.dk's brugtbilmarked:
Søg brugt Mazda 6
Søg brugt Honda Accord
Søg brugt Ford Mondeo

At den er stor, meget stor - 487 cm lang (plus 11 cm i forhold til den nuværende), 184 cm bred (plus 4,5 cm) og 145 cm høj (plus en cm). Bagagerummet er skrumpet til 483 liter (minus 36), til gengæld er akselafstanden vokset med 10,5 cm til 283 (VW Passat er 271 cm mellem akslerne, Mondeo 285). Samtidig er det lykkes for de hårdt arbejdende japanske ingeniører at holde vægten i ave, så den nye Mazda 6 trods vokseværket ikke vejer mere end den nuværende. Der i forvejen er betydeligt lettere end de to nævnte konkurrenter.

Se, dét er en bedrift. Bedrifter, som Mazda indledte med allerede med 2eren. Og det er den helt rigtige vej at gå, selvfølgelig uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Læs også: Ny Auris - også som stationcar

Og hvordan når de så dertil? Jo, japanerne elsker maleriske betegnelser, og i 2012 hedder de SkyActive, i-Eloop og Kodo.

Fra en ende af: SkyActive betyder udstrakt brug af letvægtsmaterialer, og det nødvendigt og nyttigt, når man ikke vil høre tale om turbohjælp til benzinmotorerne. i-Eloop er bl.a. lig med lagring af bremseenergi, der så kan bruges til at drive visse af bilens elektriske funktioner. Og endelig Kodo, det nye designsprog, der mindsker luftmodstanden med mange fordele til følge. Sammenlagt en opskrift på en bedre Mazda 6: Dynamikken forbedres (i forvejen ikke dårlig i den nuværende Mazda 6), pladsen bliver større (heller ikke dårlig i dag), og brændstofforbruget mindskes (i dag ikke noget at prale af).

Læs også: Den voksne 3'er

Dertil kommer, at Mazda angiveligt har arbejdet hårdt med at sænke støjen, så den nye Mazda 6 bliver en af de mest tyste i klassen - det glæder vi os til at tjekke.

I Moskva står Mazda 6 sedan med en ny 2-liters benzinmotor, der yder 150 hk og har et ganske fint moment på 210 Newtonmeter ved 4.000 o/min. Brændstofforbruget i 2,0 SkyActive G, som den hedder, er 16,7 km/l - i dagens 2-liters Mazda 6 hedder EU-normtallet 14,3 km/l.

Ved Paris Motor Show vil vi kunne fortælle mere om de Mazda 6, vi får til Danmark.

Tilmeld dig BILEN.dk’s ugentlige Nyhedsbrev


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det her