Maserati går i offensiven
Gisp, helligbrøde. En SUV fra Maserati! Kubang har nu fået grønt lys, bilen skal produceres i Detroit, og dele af teknikken skal komme fra Jeep Grand Cherokee...
Den nuværende Quattroporte har vi set i en stribe specialudgaver, bl.a. denne GTS Award Edition. Kort efter nytår er en ny Quattroporte klar.

Maserati går i offensiven

Italienske Maserati går aktivt til værks med en ny Quattroporte, SUVen Kubang og ikke mindst "Maseratina", en spændende lillebror til Quattroporte.


Smukke Maserati Quattroporte synger i nuværende udgave på sidste vers, og på den internationale biludstilling i Detroit efter nytår står afløseren parat til offentlig beskuelse og beundring.

Det britiske biltidsskrift Car oplyser, at man i den nye Quattroporte vinker farvel til den gamle V8-motor og i stedet monterer V6-motor med biturbo. Den nye motor udvikles i samarbejde med Ferrari, og ud over at havne i Maseratier skal den angiveligt også gøre livet festligt i visse Alfa Romeo-modeller. Om Ferrari selv skal bruge motorerne, afventer vi spændt.

Bilen.dk's brugtbilmarked:
Søg brugt Aston Martin
Søg brugt Ferrari
Søg brugt Jaguar

Næste nummer fra Maserati er "Maseratina". Rygtebørserne har længe summet af oplysninger om en "baby-Quattroporte", og nu skulle det være ganske vist. Maseratina - eller hvad den nu kommer til at hedde - skal konkurrere med Audi RS6, BMW M5 og Mercedes-Benz E 63 AMG, og den forventes at blive lanceret i første halvår 2013.

Endelig er der den store, firehjulstrukne SUV, Kubang. Den sætter allerede nu visse entusiasters sind i kog - ud over selve SUV-konceptet så fordi den skal produceres i USA, og ikke mindst fordi dele af teknikken hentes fra Jeep Grand Cherokee. Kubang-konceptet så vi allerede i 2011, men Fiat-Chrysler koncernchefen Sergio Marchionne har efter en rum betænkningstid godkendt projektet.

Læs også:
Mere sporty Ferrari 458

Superbil med hybridmotor

Britiske Car beskriver Kubang som en "BMW X5 på steroider". De nærmeste konkurrenter bliver bl.a. bemeldte BMW X5, men ikke mindst Range Rover Sport, Bentley Exp 9F, Porsche Cayenne og Lamborghini Urus. Kubang får premiere i 2014.

Tilmeld dig BILEN.dk’s ugentlige Nyhedsbrev


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det her