Ny skønhed fra Aston Martin
Den gudesmukke Aston Martin Vanquish skal markere Aston Martins 100 års jubilæum i 2014.
Vanquish har en 6-liters V12-motor på 573 hk.
Den gudesmukke Aston Martin Vanquish skal markere Aston Martins 100 års jubilæum i 2014.
Vanquish har en 6-liters V12-motor på 573 hk.
Den gudesmukke Aston Martin Vanquish skal markere Aston Martins 100 års jubilæum i 2014.
Vanquish har en 6-liters V12-motor på 573 hk.

Ny skønhed fra Aston Martin

Britiske Aston Martin har for vane at fremstille gudesmukke biler. Næste Vanquish er ingen undtagelse.


På Aston Martins hjemmeside kan man netop nu nyde synet af den kommende Vanquish fra adskillige vinkler. Fotograf Rene Staud har foreviget skønheden i smukke italienske omgivelser, og billederne taler for sig selv.

Faktuelt ved vi, at Vanquish har premiere i slutningen af året, vi ved, at en stor del af karrosseriet er af kulfiber, og vi ved, at motoren er den velkendte 6-liters V12, der er pumpet op til 573 hk ved 6.750 o/min. I den nye Vanquish har den et moment på 620 Newtonmeter ved 5.500 o/min, 0-100 km/t klares på 4,1 sekunder, og tophastigheden er mindst 295 km/t. Gearkassen er en 6-trins automatisk, kaldet Touchtronic.

Vanquish har det meste af det bedste fra topmodellen One-77, produceret i et begrænset antal, og umiddelbart erstatter den DBS, der er racerudgaven af DB9, som den danske bildesigner Henrik Fisker kreerede i begyndelsen af årtusindet.

Bilen.dk's brugtbilmarked:
Søg brugt Aston Martin
Søg brugt Ferrari
Søg brugt Jaguar

Som Aston Martins topchef, Dr. Ulrich Bez, siger om den nye skønhed:

"Vanquish blander smukt design med imponerende teknologi. Den er den seneste inkarnation af alt, vi formår, den er den ultimative Grand Turismo. Den repræsenterer "Power, Beauty and Soul" (Kraft, Skønhed og Sjæl)."

Læs også: Mere sporty Ferrari 458

Netop "Grand Turismo" understreger, at Vanquish ikke er en tosædet coupé, men en 2+2, altså inklusive et par bagsæder, der kan benyttes til kufferter, børn og benamputerede voksne. Bagagerummet er da også tæt på at være anvendeligt til andet end tandbørste og badeshorts - med plads til 368 liter kan den skræddersyede Aston Martin-golftaske formentlig klemmes ind.

Om Vanquish får æren af at være James Bonds firmabil i "Skyfall", der har premiere 26. oktober, er endnu uvist. Vi ved kun, at den klassiske DB5, Bonds (Sean Connory) foretrukne i "Goldfinger" fra 1964, har en rolle i den nye film.

Læs også: Superbil med hybridmotor

Vanquish skal være med til at fejre Aston Martins 100 års jubilæum - fabrikken blev grundlagt af Lionel Martin og Robert Bramford i begyndelsen af 1914.

Prisen i Danmark er ukendt - i Storbritannien kan den bestilles formedelst 190.000 pund (1,77 mio. kroner).

Tilmeld dig BILEN.dk’s ugentlige Nyhedsbrev


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det her