Paven bliver elektrisk
Pavens Renault Kangoo Z.E. er hvid og bærer Pavens våbenskjold på siderne.
Renaults topchef Carlos Ghosn overrakte personligt nøglerne til Paven.
Pavens nye Pavemobil er en 100 pct. eldrevet Renault Kangoo Z.E. Bilen er naturligvis specialudbygget så Paven kan sidde komfortabelt.

Paven bliver elektrisk

Paven tager hensyn til miljøet. Også når han lader sig fragte rundt på fire hjul ved sin sommerresidens - Renault har nemlig doneret en elektrisk Kangoo Maxi til katolikkernes overhoved.


Renault har netop doneret en elbil til Pave Benedict XVI. Bilen er baseret på en Kangoo Maxi Z.E. og er videreudviklet i samarbejde med den franske karrosseriombygger Gruau, så den imødekommer de særlige behov, som Paven har.

Bilen skal benyttes ved Pavens sommerresidens, den er hvid og bærer Pavens våbenskjold.

Bilen.dk's brugtbilmarked:
Søg brugt Renault Kangoo

Søg brugt Renault Mégane
Søg brugt Renault Laguna

Kangoo Maxi Z.E. er 460 centimeter lang og måler 180 centimeter i bredden. Elmotoren er den samme, som sidder i den almindelige Kangoo Z.E. - nemlig 44 kw/h og et batteri, der sikrer en rækkevidde på 170 km.

Bilen rummer fire personer inkl. chaufføren. Komforten i de to bagsæder er der kælet for, så Paven til enhver tid sidder godt. Når der skal vinkes til menigheden, kan taget åbnes og sideruderne fjernes.

Læs også: Der er verdenspremiere på Golf VII

Bilen blev overrakt af Carlos Ghosn, Renaults topchef. Ved samme lejlighed fik Vatikanets sikkerhedskorps en elektrisk Kangoo.

Tilmeld dig BILEN.dk’s ugentlige Nyhedsbrev


Skal du sælge din bil? Så husk du kan gøre det her